Als basis voor gebonden soepen en sauzen wordt vaak een roux gemaakt.
de witte saus tussen de lasagne ( bechamelsaus ) is eigenlijk hetzelfde, alleen maak je die met melk.
Wat heb je nodig:
- 50 gram margarine
- 60 gram bloem
- bouillon of melk
- steelpannetje
Hoe doe je dat:
Smelt de margarine zachtjes, het mag niet koken.
Voeg dan de bloem toe, en roer tot een gladde dikke massa.
Laat dat een minuutje zachtjes bakken.
Voor soep of saus voeg je steeds een beetje bouillon toe en dan goed roeren tot het zachtjes bubbelt.
Herhaal dat tot je de gewenste dikte hebt.
Maak de soep verder met bijvoorbeeld gesneden champignons, of wat voor soep je ook wilt maken.
Voor de bechamelsaus voeg je steeds een beetje melk toe, en dan roeren. Herhaal dat tot de gewenste dikte. Voeg nog wat zout peper en evt. kruiden naar wens toe.
Als je het een nachtje laat staan (koelkast) dan is het dikker dan de vorige dag, houd daar maar rekening mee.
.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten