zaterdag 14 maart 2015

Torta Caprese, of Chocoladecake


Mijn moeder is ook dol op koken en bakken, en op een dag kwam ze met deze taart aanzetten.
Ik was al lang heel benieuwd naar een chocoladetaart, en er zijn heel veel manieren voor die vooral ook heel machtig zijn en vet, maar zo kan je hem ook op een mildere manier maken.



6 eieren
200 gram rietsuiker
30 gram ongepelde hazelnoten of amandelen
200 gram pure chocolade
200 gram boter

Rooster de hazelnoten of amandelen even en laat het afkoelen, maal ze dan fijn in een staafmixer bakje.
Smelt de boter met de chocolade au bain marie ( een schaal in een pan heet water )en laat het dan iets afkoelen.
Roer de suiker, hazelnoten en de chocolade samen en goed doorroeren.
Roer er tot slot één voor één de eieren door.
Bak het in de oven voor ongeveer 40 minuten op 175 graden, en laat hem afkoelen.
Maak tenslotte de taart mooi door er witte chocoladesnippers/poedersuiker overheen te strooien, of gebruik nog wat nootjes.