donderdag 19 maart 2015

Salade van rode biet, avocado en doperwten

Dit recept heb ik uit een boek van Yotam Ottolenghi, en het eerste waar ik naar kijk in een nieuwe kookboek is naar de recepten van bietjes en wortel.Want dat zijn lekkere groenten en het is zo handig om in huis te hebben.En wat kan die man lekkere recepten bedenken zeg, als ik dan door het boek blader en de mooie foto's zie dan loopt het water me in de mond!! 



Voor 4 tot 6 personen:
- 4 middelgrote bietjes, geschild en in plakjes van 2-3 mm dun
- 1 kleine rode ui, in dunne ringen, 100 gram
- 3 eetlepels sherryazijn
- 60 ml olijfolie, plus extra om te besprenkelen
- halve theel. fijne kristalsuiker
- 1-3 theelepels pittige chilisaus of pasta, b.v. tabasco
- 2 middelgrote avocado's, van schil ontdaan en in plakken (200 gr.)
- 10 gr. korianderblad
10 gr. muntblaadjes
20 gr. doperwtenscheuten, of veldsla
- 150 gr. verse of diepvriesdoperwten geblancheerd en afgespoeld onder de stromende koude kraan
- zout en zwarte peper