maandag 9 maart 2015

Paascake of paaseitjes taart

Alvast een voorproefje voor Pasen, we dachten dat het wel lekker zou zijn als we ons vast gingen voorbereiden daarop. Er zijn vervelender dingen om je op voor te bereiden!

Paascake of paaseitjes taart

De basis is een sponscake die dus helemaal niet vet is en ook nog eens zo klaar.
Insmeren met botercrème en de gehalveerde marsepeinen eitjes kunnen erop geplakt worden.

Wat heb je nodig?

-sponscake
3 eieren
130 gram basterdsuiker
75 gram bloem
1 eetlepel zonnebloemolie
105 gram amandelmeel

-botercrème
300 gram margarine
300 gram poedersuiker
3 eetlepels melk

bakblik van ca. 18 cm

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Klop de eieren lobbig met de suiker, en voeg dan in een keer de rest van de ingrediënten toe.
Mix dan nog alles mooi glad, en giet het in een ingevet en bestoven bakblik.
Bak het in de oven  in ongeveer 25 minuten gaar, je weet het zeker als het gaar is als je er even inprikt met een saté prikker. Haal hem uit de oven en laat het afkoelen op een taartrooster.

Doe de margarine in stukken in een kom en roer het met de mixer glad.
Roer de melk door de suiker zodat het oplost en voeg het dan samen bij de boter.
Blijf nog even door kloppen tot een mooi geheel.

Als de cake klaar is en afgekoeld kun je het insmeren met de botercrème.

De marsepeinen eitjes heb ik gekocht, maar laatst heb ik zelf marsepein gemaakt en die was lékker!!
Dat recept volgt nog.