zondag 25 januari 2015

Appelflappen

Met oud en nieuw hadden we appelflappen, heerlijk om dat weer eens te eten zeg!!
Vroeger maakte ik ze heel vaak zelf!!
Iedere keer als er bezoek kwam dan maakte ik ze weer.
Budgetvriendelijk, en heel makkelijk te maken.







2 appels, in kleine blokjes
3 eetlepels Kaneelsuiker, zelf maken door wat kaneel aan suiker toe te voegen
Pecannoten, in stukjes
Gedroogde cranberries
Pakje bladerdeeg, 
Ei geklutst, om ze mee in te smeren.

Haal de bladerdeeg uit de vriezer, en haal de plakjes van elkaar en leg ze met de plastic kant naar beneden op het aanrecht uit om te ontdooien.

Maak de vulling met de appels, kaneelsuiker, pecannoten en de cranberries.
Doordat de suiker erbij inzit wordt de appel niet bruin.

Draai, als de plakjes ontdooid zijn, ze om en haal het velletje eraf. De plakkerige kant ligt nu boven en zo kun je de flappen dichtplakken als de vulling erop ligt. Smeer als ze dicht zijn het ei erop.
Als je een gesuikerde korts wilt dan kun je er nog wat (kaneel)suiker over strooien.

Leg ze in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak ze in 20 minuten gaar en bruin.