maandag 24 november 2014

Omgekeerde bananentaart

Op de markt kocht ik wat bananen, en omdat ze niet duur waren had het de nood snel op de geraken.
Dus wat zo snel met veel bananen te doen...een omgekeerde bananentaart natuurlijk!!

Staat al heel lang op mijn lijstje om te doen, dus hier komt het!!

omgekeerde bananentaart

100 gram boter
200 gram basterdsuiker
50 gram pecannoten, gehakt
4 bananen
1tl kardemom
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
50 ml melk

omgekeerde bananentaart

Vet een bakvorm in met wat boter.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe 70 gram van de boter en 150 gram van de suiker in een mengkom en klop met een mixer in 5 minuten tot een lichte crème.
Klop de eieren erdoor en zeef het bakmeel met de kardemom erdoor.
Schep dan alles door elkaar, voeg al roerend de melk toe.
Doe de pedanten erbij even roeren en laat het even staan.

Doe 30 gram boter en 50 gram suiker in een steelpan en laat het op een laag vuur smelten.
Draai het vuur hoog en laat het 1 minuut koken.
Schenk de karamel dan in het ingevette bakblik, en leg de gepelde en door midden gesneden bananen erin. Leg de bananen met het snijplank naar beneden.


Zet de taart ca. 30 minuten in de oven, hij is gaar als een saté prikker die je erin prikt schoon en droog uitkomt.