maandag 27 oktober 2014

Patatjes maken

De lekkerste frieten zijn zelf gemaakte frieten!
Als je dit eenmaal hebt gegeten lust je de gekochte bevroren gevallen niet meer!!

Als je ze in de schil bakt dan neemt het bakken de meeste tijd op zich, terwijl de baktijd korter is dan met bevroren frieten. Dus kun je nagaan hoe snel het eigenlijk gaat.

En ze zijn minder droog dan gewone frieten,  bovendien is dit ook het goedkoopst....
Moet je kijken

patatjes

Als je mooie grote aardappels hebt, dit zijn iets kruimige, gewoon wassen en in repen snijden.


Dan gaan ze even in de frituur, dat duurt circa 5 minuten.
 

En natuurlijk is een lekkere salade er heerlijk bij.
 

Sapje waar de tomaten inzitten:

eetlepel knoflookolie
theelepel balsamico azijn
eetlepel blanke azijn
zout en peper
theelepel suiker

En verder tomaten en uien in  stukjes.
Het lekkerst is als het minstens een kwartierje staat, dan zijn de smaken goed met elkaar gemengd en zijn de tomaten doortrokken van de smaak.

Bon Apetite!