woensdag 1 oktober 2014

Gehaktspiesen met muntsaus

Een tijdje geleden hadden we een damesdag in Overijssel op het platteland. Het had ook vriendinnendag kunnen heten, maar niet iedereen kende elkaar. We hadden tandems gehuurd en onder veel gegiechel en gejoel gingen we in de prachtige omgeving van Dalfsen en Ommen fietsen. Let wel...het valt direct niet mee om met z'n tweeën met de tandem overweg te kunnen.
 De lunch was bij een hotel genoten, en halverwege de middag waren we weer terug bij het huis van mijn vriendin voor een drankje.
Toen hebben we met z'n allen een workshop Marokkans eten gedaan, met als doel het gezellig samen op te eten.


Eén onderdeel ervan waren deze gehaktspiesen met muntsaus.

Muntsaus

Benodigdheden

spiesen

800 gram gehakt
2 uien
8 gram gemalen komijn (djinten)
1 eetlepel gemalen koriander (ketoembar)
12 gr. fijngesneden peterselie
zout, versgemalen peper
paprikapoeder

muntsaus

scheut olijfolie
4 dl. yoghurt
8 gr. verse munt
2  lente uitjes
Voor de spiesen doe je het gehakt in een kom en rasp je er de gepelde ui boven.
Voeg kruiden (behalve paprika ) toe en kneed het goed door elkaar.
Neem telkens twee eetlepels gehakt en kneed dit om satéstokjes.
Bestrijk het met olie en strooi paprikapoeder erover.
Rooster het vlees in ca. 10 minuten in de grill.
(Ik gebruik hiervoor een contactgrill omdat dat zo handig is)

Snijd de schoongemaakte lente uitjes met een deel van het groen in fijne stukjes.
Doe de yoghurt in een kom en roer er de ui, scheutje olie en fijngehakte  munt door.
Voeg naar smaak zout en peper door.