dinsdag 24 juni 2014

Glutenvrije pannenkoeken met bosbessen

Een heel andere manier om pannenkoeken te maken, maar heel erg lekker en bovendien veel gezonder is op deze manier.

Glutenvrije pannenkoeken met bosbessen




3bananen
6eieren
50 gram kokos
150'gram bosbessen
Kokosvet om in te bakken

Als je het voor meerdere personen maakt, dan kan je er een beetje 
Boekweitmeel in doen en wat (soda/amandel/rijst) melk bij doen, dan is het niet zo kostbaar.

Je begint met het prakken van de banaan en daar doe je de Kokosmeel door, daarna vermeng je het met bessen. Voor de sier laat je wat bessen over die je bij het serveren er overheen strooit.
Je bakt ze in lekker kokosolie.
Een maal op je bord giet je er lekker agavesiroop of ahornsiroop over.


bosbessen


Het nieuwe gezonde bakvet staat overal in het nieuws beschreven als de nieuwe gezonde sensatie.
Want laten we nou eerlijk zijn, zonder vet bakken is niet lekker!! We houden nou eenmaal van een beetje bakvet in de pan, daar wordt je eten zo lekker smeuïg van en niet zo droog.
Kokosvet bevat niet de negatieve eigenschappen van wat er in dierlijk vet zit.



Van dit deeg kun je natuurlijk verschillende combinaties maken, ik had het ook een keer gemaakt met frambozen en bosbessen uit een doosje uit de vriezer.