dinsdag 29 april 2014

Peren taart


Oh ziet deze peren taart er niet fantastisch uit als toetje?
Altijd al een keertje willen maken, en dat zei mijn moeder ook tegen mij, maar vandaag had ze dat gedaan en mochten we dus lekker proeven!!


peren taart


200 gram bloem
100 gram witte basterd
50 gram boter in heel kleine stukjes
2 eieren
4 eertijds peren
150 gram amandelspijs
4 eetlepels abrikozenjam
2eetlepels amandelschaafsel

Keukenmachine
Steunvulling
Bakvorm van 24 cm doorsnee
Bakpapier, folie

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng snel bloem, basterd, boter en 1ei in de keukenmachine tot een kruimelig deeg.
Doe het over in een kom en kneed het tot een bal.
Laat het in folie 30 minuten rusten in de koelkast.
Bestuif het werkvlak met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap.
Leg het deeg in de vorm doe er bakpapier overheen en leg de steunvulling erop, dat voorkomt het inzakken van de zijkanten. Bak de bodem in 15 minuten.
Verwijder het bankpapier en de steunvulling.
Snijd de peren in parten.
Schep de amandelspijs om met het andere even bestrijk hiermee de lauwwarme bodem.
Leg de partjes peer hierop.
Bestrijk ze met de jam.
Bestrooi de peren taart met amandelschaafsel.
Bak de taart nog 10 minuten.

En wij aten de peren taart als toetje, dus lekker een schepje vanille ijs erbij en een likje slagroom erop... 

peren taart