donderdag 20 februari 2014

Wortelrisotto


Zo voor door de week vind ik risotto recepten wel handig, want het is snel klaar, en je hebt maar één pan nodig. Wij hebben dit recept met vis uit de oven gegeten, erg lekker en makkelijk wel!





De spullen op de foto geven de hoeveelheid voor twee personen weer.

Ingrediënten wortelrisotto

  • Scheutje olijfolie om te bakken
  • 125 gr risottorijst 
  • zout, peper
  • kippenbouillonblokje (of een halve liter zelfgemaakte verse)
  • 1 ui/sjalot
  • 4 kleine winterwortels kleingesneden
  • 1 pastinaak kleingesneden(ik had nog een kleintje over dus die deed ik erbij)
  • takjes verse tijm


Bereiden wortelrisotto

  • Wij aten dit met vis uit de oven, met zo'n lekker laagje erop, dus ik deed eerst de oven aan en de vis erin.
  • Dan een wokje op het vuur zetten en de olijfolie erin doen. 
  • Als het warm is de uien erin en even laten bakken 2 minuten. 
  • Dan de rijst erin en even laten bakken tot het glazig wordt.
  • Dan de wortels en pastinaak erbij en na twee minuten doe je het bouillon blokje erbij met wat water en de takjes tijm.
  • Of je gebruikt je verse zelfgemaakte kippenbouillon.
  • Dan laat je het een kwartiertje koken en is de wortelrisotto gaar, en kan je de tijm takjes eruit halen.

sjalotten
sjalotten