maandag 30 december 2013

Sinaasappelsalade, Arabisch toetje met muntthee

Workshop Arabisch eten


Wij hebben eens een kook workshop Arabisch eten gedaan, oh wat is dat lekker eten!
Met de verse en verrassende ingrediënten maak je daar een superdiner van!
En juist de verse ingrediënten maken het zo bijzonder, want gebruik je die niet, dan wordt het toch heel anders.


Foto by dAniëllesflow

Wat heb je nodig voor 4 personen:

6 sappige sinaasappels
8 dadels
oranjebloesemwater
geschaafde amandelen
snufje kaneel;
4 eetlepels grof gesnipperde muntblaadjes
evt. poedersuiker

Schil de sinaasappels dik zodat ook de witte velletjes eraf zijn.
Snijd in plakjes en verwijder de pitjes.
Spreid de plakjes mooi op een schaal.
Snijd de dadels in plakjes en spreid die over de sinaasappels.
Sprenkel er wat oranjebloesemwater over en dan de munt, en eventueel wat poedersuiker.
Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een koekenpan, en strooi dat er ook over.

Voor erbij:

Muntthee

 

Het is heel gezond voor de spijsvertering om er verse muntthee bij te drinken, en het hoort echt bij een Arabische maaltijd.
Zet de muntthee van verse takjes munt die je even tussen je handen wrijft om te kneuzen, en kokend water.