zondag 22 september 2013

Puntpaprika gevuld met tonijn.

Dit is een recept als voorgerecht voor 4 personen,
maar wij hebben het aangepast gegeten gewoon als hoofdgerecht.
Ik kon voordelig aan veel puntpaprika's komen, dus ik deed dat zo, maar als voorafje is het ook heel aardig.
Puntpaprika gevuld met tonijn.


Dit is ervoor nodig:
 

  • 2 zoete puntpaprika's 
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 tomaten
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 blikjes tonijn op water (moot, a 185 g)
  • 1/2 zakje verse peterselie 
 De oven alvast op 200 °C voorverwarmen. 
Paprika's in lengte halveren, zaadlijsten verwijderen. 
Ui en knoflook pellen en snipperen. 
In kleine koekenpan helft van olie verhitten en ui en knoflook zacht fruiten. 
Tomaten fijnsnijden en toevoegen, met tijm, zout en peper pittig op smaak brengen. 
Tonijn laten uitlekken, met vork los roeren en toevoegen. 
 Paprika's met tonijnmengsel vullen en met rest van olijfolie besprenkelen. 
Paprika's in ovenschaal zetten en 15 minuten bakken. 
Peterselie fijnhakken en paprika's bestrooien met peterselie. 
Lekker met stokbrood, en eventueel een salade.

Het is een lekker een goed kaasje er bij te eten!

Bladpeterselie
Bladpeterselie